Baada ya weekendi... (typ efter helgen)

Efter en tämligen välbehövd helg med både vila och noll vila så börjar så åter en vecka full av språkstudier. Snart är det dax att återgå till vardagen för en stund hemma innan det bär iväg till syd, men inte ännu på några veckor.


Studier pågång!

Nu är vi mitt inne i första veckan av Swahili-studier (och andra språkstudier).
Våran lärare heter Evelyn och hon är från Tanzania. Det är härligt att få chans att prata så mycket som vi gör, men när lektionerna är slut är jag helt slut i huvudet. Det går liksom inte att tänka ordentligt. Man vill helst inte prata alls men när man ändå försöker så vet man inte vilket språk man ska använda. Vi har lite swahili att slänga oss med och behöver verkligen öva mycket men det svider lite i skallen när man måste tvinga sig själv att tänka. haha!

     
Flitiga elever och en underbar lärare.

helgen som gick.

Under helgen har vi haft det riktigt gött tillsammans och spelat spel, gjort pizza (lägg särskilt märke till min special special hjärt-pizza), somliga kom och nallade pizza, café-mys plus mycket mer.

     
     

Det är gott att vara tillsammans, speciellt i Härnösand...

En sak om härnösand:

En grej som jag upptäckt är att i Härnösand har de inte alls koll på hur man ska dela upp en mataffär. Nu har jag inte varit på alla mataffärer i Härnösand, men tillräckligt många för att se ett mönster. Det finns ingen ordning på allting...
Undrar varför...

musik, sång och dans.

I torsdags var jag med på en musik-workshop. Vi dansade och sjöng och spelade, det var mest afrikanska rytmer vi höll oss till. Här är lite bilder därifrån...

     

snart kommer ingenting varken in eller ut...

In eller ut ur mitt huvud vill säga, vi bara proppas fulla av väl valda tankar. Vi får höra om stora företag som gör sitt bästa för att förstöra vår planet, vi lär oss om genus, vi får höra vad som kan leda till en hållbar utveckling och mycket mer. Allting ska vi försöka ta till oss och gärna allting på samma gång.

Idag var jag med på en workshop med grunderna för bra fotografering. Jag hoppas på att kunna ge prov på bra foto här på bloggen i framtiden.
När jag låtit en del av dessa första veckor sjunkit in så ska jag göra bättre inlägg här också.

   
Några glada poserar för min fina kamera!
Samuel, Sanna, Viktor och Jocke.

en vecka -slut

okej nu har det gått en vecka här på sida, det har varit väldigt intensivt och vi har pumpats med den ena kunskapen efter den andra.

Demokrati, fattigdom, mänskliga rättigheter, Personlig säkerhet och lite annat smått och gott. Jag tror att jag kunnat ta till mig ganska mycket av det som sagts men det är svårt när man inte är van att ha lektioner. Det som verkligen känns påtagligare och påtagligare är att jag faktiskt om lite drygt två månader befinner mig i Tanzania... Det är lite konstigt tycker jag när jag börjar tänka på det men det kommer nog bli fantastiskt.

Nu kommer en helg och sedan på det igen!!


Äntligen tillsammans igen.

Jorå ikväll är vi pmu-are samlade igen, visserligen med en hög andra folk också men det gör ingenting alls.
Häruppe ska vi få en massa kunskap intryckt i skallen, det kommer nog bli väldigt trevligt och lärorikt och allt sådär.

Just nu har det inte hunnit komma så många hit men ikväll kommer det fullkomligt krylla av välvilliga (förhoppningsvis) personligheter. om en stund kanske jag ska kolla in härnösand.

RSS 2.0