Nu faller fler och fler bitar på plats.

Nu har jag ju varit på praktikant-utbildning i några dagar (som sagt) och det är verkligen många saker som har tagit upp och vi har fått lära oss super mycket.
Idag träffade jag (och de andra som ska till tanzania) en man som heter Bengt Klingberg och har växt upp i Tanzania. Inte nog med att han har växt upp där förresten utan det visade sig faktiskt att han till och med var född i Usambara bergen (där jag verkligen har mitt "Tanzania-hjärta"). Han kände till alla platser som vi ska till och kunde ge några tips. Vi träffade också pmu's handläggare för Tanzania och fick veta lite om vad pmu har för projekt i landet.

Det känns som att resan kommer bli jättebra faktiskt. Och nu när man har fått träffa de andra praktikanterna så känner man sig faktiskt väldigt trygg. Nu ska ju inte alla till just Tanzania utan många olika länder men det är otroligt skönt att få dela sina tankar med andra som också står inför att sändas ut till något helt nytt. Vi har pratat mycket under de här dagarna och vi har bett tillsammans och fått mycket mat och gottis.

Imorgon avslutar vi den här kursen men vi kommer att träffa varandra igen en gång till innan vi far ut. Detta sker på SIDA-kursen i Härnösand i Augusti.

Flempan.

Hej, nu har resan börjat.
Jag befinner mig på pingsthuset i Flemingsberg och lär mig lite om hur det är att vara praktikant med PMU.

Kan skriva mera om saken senare. Jag har det superbra iallafall!

Kram!

Update.

Nu är mina visumpapper påväg att bli ett visum som ska göra att jag kan vara i Tanzania längre tid än en vanlig simpel turist. Det kommer ju komma väl tillpass eftersom jag ska försöka att inte vara turist så mycket.
Får se hur det går med det där.

På söndag ska jag på PMU-praktikant-kurs i flemingsberg över några dagar. Saker och ting börjar röra sig.

RSS 2.0